Sport

Seizoenkaarten FC Groningen bijna uitverkocht

De seizoenkaartverkoop van FC Groningen gaat maar door. De club maakte bekend dat de grens van 14.000 inmiddels gepasseerd is. Dat betekent dat er nog minder dan 500 stuks beschikbaar zijn voor komend seizoen.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg net na de promotie op 12 mei
De Euroborg net na de promotie op 12 mei

Huidige seizoenkaarthouders hebben tot zondagavond middernacht de tijd om hun plek te verlengen. Daarna vervalt dit recht is het de bedoeling om de vrije voorverkoop op 1 juli te starten. Hiervoor is inmiddels een wachtlijst van meer dan tweeduizend liefhebbers. De vraag is of de vrije verkoop nog wel gaat beginnen gezien het feit dat de grens van 14.500 kaarten bijna bereikt is.

De Euroborg heeft in totaal plaats voor ongeveer 17.000 supporters verdeeld over drie publieke tribunes. De totale capaciteit van het stadion betreft 22.500, maar dit is inclusief de tribunes voor zakelijke gasten en het gastenvak voor uitsupporters. Het verschil zegt FC Groningen nodig te hebben voor diverse andere bezoekersgroepen.

De kans dat de FC mensen moet teleurstellen is levensgroot, omdat de seizoenplaatsen zo goed als op zijn. De club meldt dat als iedereen die dat nog niet gedaan heeft het recht nu claimt dat het aantal van 14.500 verkochte kaarten ruimschoots wordt overschreden. Volgende week organiseert Groningen nog een aantal ruildagen voor seizoenkaarthouders om de mogelijkheid te bieden een andere plek in het stadion te krijgen indien gewenst.

Op zaterdag 29 juni begint FC Groningen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Op vrijdag 9 augustus trapt de promovendus af met een thuisduel tegen een andere promovendus NAC Breda.