Sport

Speciaal eerbetoon Arjen Robben tegen RKC Waalwijk

Arjen Robben krijgt volgende week zondag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk een speciaal afscheid. Samen met zijn familie is Robben te gast in de Euroborg en hij loopt voor de wedstrijd een ereronde. Juist tegen RKC, omdat Robben op 3 december 2000 als 16-jarig talent in Waalwijk debuteerde in het betaald voetbal.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben
FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

Robben kwam toen tien minuten voor tijd binnen de lijnen en nam de plek in van Leonardo dos Santos. Met 12 landstitels is Robben de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer uit de geschiedenis. Hij won 6 nationale bekers, 9 nationale Supercups, 2 League-Cups 1 Europese Supercup, de Champions League en het WK voor clubteams. De 96-voudig international stond in 2010 met Oranje in de WK-finale in Zuid-Afrika.

De geboren Bedumer stopte in 2019, maar besloot in 2020 het weer te proberen om zijn grote liefde FC Groningen te helpen tijdens de coronacrisis. Op 13 september 2020 stond Robben in de Euroborg aan de aftrap tegen PSV. Daarna bepaalden fysieke problemen lange tijd het beeld. Het lukte om terug te komen. Hoogtepunt was zijn wervelende optreden in de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Emmen. Robben speelde in de play-offs op 19 mei zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen.

Helaas moest vanwege de coronamaatregelen zonder supporters gespeeld worden en ging Robbens grootste wens om een keer in een volle Euroborg te spelen niet in vervulling. Wellicht lukt het om afscheid te nemen in een uitverkocht stadion. De aftrap is zondag 7 november om 12.15 uur.