Sport

Lycurgus moet direct aan de bak in kampioenspoule

De volleyballers van Amysoft Lycurgus beginnen komend weekend aan de belangrijkste fase van het seizoen. Na de reguliere competitie wordt in de kampioenspoule met de beste vier ploegen bepaald welke twee ploegen gaan strijden om de landstitel. Lycurgus gaat als derde naar de kampioenspoule. Het speelschema is inmiddels bekend.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen
Lycurgus werkt toe naar belangrijkste weekend van het seizoen

De ploeg van coach Arjan Taaij begint direct met een cruciaal duel. In Apeldoorn wacht zaterdag nummer twee Draisma Dynamo. Lycurgus begint in de kampioenspoule als nummer drie van de reguliere competitie met één punt. Nummer één Active Living Orion start met drie punten, Dynamo met twee en voor Sliedrecht staat de beginteller op nul punten.

Bij de volle buit van drie punten klimt Lycurgus direct naar de begeerde tweede plaats en bij een verliespartij gaat de drievoudig landskampioen achter de feiten aan lopen en neemt de druk naar de volgende wedstrijd van het moeten winnen alleen maar toe. Het is het gevolg van een mindere reguliere competitie voor Lycurgus. De Groningers eindigden met afstand als derde en kan geen steken meer laten vallen.

Het schema:

Zaterdag 19 maart 20.00 uur Dynamo – Lycurgus
Zaterdag 26 maart 20.00 uur Lycurgus – Orion
Woensdag 30 maart 20.00 uur Lycurgus – Sliedrecht Sport
Zondag 3 april 15.00 uur Lycurgus – Dynamo
Zondag 10 april 15.00 uur Orion – Lycurgus
Zaterdag 16 april 15.30 uur Sliedrecht Sport – Lycurgus