Sport

Spelers Lycurgus vanwege corona niet in actie tijdens All Star wedstrijd

Zeven spelers van Amysoft Lycurgus zouden maandagavond in actie komen tijdens de eerste Olaf Ratterman Memorial. Een eerbetoon aan de begin januari plotseling overleden trainer van eredivisieclub SSS uit Barneveld. Het duel tussen de beste spelers uit de Eredivisie en het Nederlands team ging vanwege een aantal coronabesmettingen op het laatste moment niet door.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Voor aanvang moest iedereen die in sporthal De Meerwaarde in Barneveld aanwezig was zich bij binnenkomst laten testen. Al snel bleek dat een aantal spelers van de Eredivisie selectie positief waren. Gezien het feit dat Oranje komend weekend begint aan de EK-kwalificatie in Kroatië werd geen enkel risico gelopen en besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan.

In plaats daarvan oefende de selectie van bondscoach Roberto Piazza onderling tegen elkaar. Daar waren de Lycurgianen Bennie Tuinstra en Steven Ottevanger bij. De kans is groot dat deze twee spelers bij de definitieve selectie zitten voor de EK-kwalificatie. Het gevolg van de afgelasting was dat Jerome Cross, Luke Herr, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Erik van der Schaaf niet in actie kwamen. Evenals coach Arjan Taaij. Taaij zou samen met Joris Marcelis van Orion assistent zijn van hoofdcoach Redbad Strikwerda.

De drie coaches van de topclubs in de Eredivisie hadden het initiatief genomen voor de Olaf Ratterman Memorial.