Steeds meer lege stoeltjes bij FC Groningen

Volgens de officiële opgave waren zaterdagavond 16.374 toeschouwers bij de wedstrijd FC Groningen – VVV Venlo, maar het stadion oogde veel leger. Het vak waar de fanatieke aanhang staat zat goed vol, maar op de andere tribunes was het pijnlijk leeg.  Tot overmaat van ramp in de slotfase ook nog met 1-0 van de Limburgers verloren.

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

Het 'volspelen van de hut' krijgt slechts incidenteel vorm. Een paar weken terug lukte het in de thuiswedstrijd tegen koploper Ajax om het Hitachi Mobility Stadion uitverkocht te krijgen. Bij gemiddelde wedstrijden als tegen VVV lukt het duidelijk niet. Bij de bekendmaking van het aantal toeschouwers wordt iedereen geteld die in theorie aanwezig kan zijn. Het kan in de praktijk best zijn dat een deel er niet is.

Dat was zaterdag ook zo. De thuisblijvers hadden voor de pauze ongelijk. Toen speelde de ploeg van trainer Danny Buijs met drang naar voren en kreeg een aantal goede kansen. Het jammerlijke was dat een doelpunt uitbleef. Dat gegeven zou de FC uiteindelijk de kop kosten. Na rust was het veel minder wat de toeschouwers geboden kregen en werd het meer en meer ploeteren.

Het leek op nul nul af te stevenen, maar vier minuten voor tijd ging het helemaal mis. Doelman Padt riep 'los' toen een hoge bal het strafschopgebied inzeilde. Hij verkeek zich volledig op de bal en zag dat Oussama Darfalou zijn hoofd eerder onder de bal zette daardoor Padt passeerde en het net liet bollen. Het beslissende moment in de wedstrijd, voor Padt niet de tiende keer dit seizoen dat hij de nul hield en een teleurstellende 1-0 nederlaag.

Het zal eveneens niet helpen om weer meer groene kuipjes bezet te krijgen de komende periode. FC Groningen staat nog altijd achtste met 35 punten uit 24 duels. De kansen op play-offs voor Europees voetbal zijn er nog altijd volop, maar blijkbaar spreekt dit het publiek onvoldoende aan. Komende vrijdag speelt Groningen in Tilburg tegen nummer vijf Willem II.