Sport

Team 4 Mijl met veel atleten naar NK in Breda

Komend weekend is een druk sportweekend. De Tour de France begint, het EK voetbal gaat verder met op zondag Nederland-Tsjechië en atleten komen in actie tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Breda. Team 4 Mijl is met vele atleten van de partij.


Leestijd: 1 minuut

Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië
Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië

De grootste naam van Team 4 Mijl is helaas niet van de partij. Thijmen Kupers is al een tijd geblesseerd en heeft recent te kennen gegeven dit seizoen niet meer in actie te komen om volledig fit te worden. zijn vriendin Suzanne Voorrips verdedigt op de 800 meter haar Nationale titel van vorig jaar. Na het indoorseizoen kampte zij met blessureleed, waardoor haar voorbereiding niet optimaal verliep.

Terwijl Team 4 Mijl vooral bekend staat als een team met sterke midden-lange afstandslopers zijn de ogen ook op de sprinters gericht. Op de 100m en 200m komt de snelle tandarts Leonie van Vliet in actie. Afgelopen weekend mocht zij voor het eerst met het Nederlands team meedoen op de 4x 100 meter estafette tijdens het EK landenteams in Roemenië. Wanneer ze het weer goed doet komen de Olympische Spelen van komende zomer weer dichterbij.

Op het langste sprintnummer gaan Marit Dopheide, Dominique Veninga, Danique Gimbrere en Eva Mollema van start. Dopheide kwalificeerde zich afgelopen indoorseizoen voor de 4×400 meter estafette team voor het EK indoor. Het team pakte goed. Komend weekend moet het opnieuw gebeuren om een plekje af te dwingen in de selectie voor Tokio.

Daarnaast zijn er nog vele atleten, zoals Bram Buigel en Tom Hendrikse, van coach Eddy Kiemel die op vooral de middenafstanden en langere afstanden voor goud, zilver en brons gaan.