Sport

Teleurstelling voor fans van de FC: Arjen Robben ontbreekt bij eerste training

Een teleurstelling voor de fans van FC Groningen. Arjen Robben ontbreekt maandagochtend bij de eerste groepstraining. De club wil geen risico nemen met Robben, die dit jaar z’n comeback maakt.


Leestijd: 2 minuten

Arjen Robben genomineerd als speler in beste elftal ooit
Arjen Robben genomineerd als speler in beste elftal ooit

Reden voor de absentie is dat het medische team van de club de uitslagen van de medische testen van Robben heeft binnengekregen. “Op basis hiervan heeft de staf in overleg met de speler onder meer besloten dat Arjen Robben maandag niet het veld opgaat om aan de groepstraining deel te nemen. De club wil geen enkel risico met hem nemen”, aldus de club op de eigen website.

Robben is zelf teleurgesteld, maar ligt op koers voor het ‘grotere doel’
Robben zelf reageert een tikkeltje teleurgesteld. “We zijn met z’n allen heel optimistisch en positief gestemd”, zegt hij. “Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep. De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining. We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel.”

Live uitzending
De eerste training wordt live uitgezonden op onder andere RTV Noord, want publiek is niet welkom. De aandacht was groot, omdat in principe aanwezig zou zijn bij de eerste training. Daarop moeten de fans nog even wachten. Robben zal wel aanschuiven bij de live uitzending van de eerste training. Ook andere FC Groningen-watchers zullen aanschuiven. De eerste training wordt aanstaande maandag – 20 juli – vanaf 11.15 uur live uitgezonden via het YouTube-kanaal van FC Groningen en de Facebook-pagina van de club en via de website van RTV Noord en op FOX Sports.