Sport

Thijs Dallinga van Toulouse naar Bologna in Italiaanse Serie A

De in Hellum en Siddeburen opgegroeide Thijs Dallinga maakt een volgende stap in zijn voetballoopbaan. De aanvaller die de afgelopen twee seizoenen voor Toulouse speelde stapt, zo meldt Voetbal International, over naar de Serie A in Italië.


Leestijd: 1 minuut

Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse
Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse

De 23-jarige Dallinga is de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee. De transfersom was aanvankelijk het probleem, maar beide clubs hebben elkaar gevonden bij een bedrag van vijftien miljoen euro. Dallinga had nog een contract tot medio 2026. In Italië tekent de aanvaller tot de zomer van 2029.

Dallinga speelde in de jeugd voor VV Siddeburen en VV Hoogezand om in 2012 naar de jeugdopleiding van FC Emmen te gaan. Daar debuteerde hij in 2018 in het betaalde voetbal. Een overgang naar FC Groningen volgde, maar daar stokte de doelpuntenmachine. Dallinga zijn kwaliteiten kwamen onvoldoende uit de verf. Wat hem deed besluiten om in de zomer van 2021 naar Excelsior te verkassen.

Dat bleek een succesvolle move. Dallinga, in november vorig jaar voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, werd met 32 doelpunten topscorer van de Eerste Divisie en verdiende een transfer naar Toulouse. Waarmee hij vorig jaar de Coupe de France won en in de met 5-1 gewonnen finale tegen Nantes twee keer scoorde.

Als de laatste formaliteiten geregeld zijn zet Dallinga naar verwachting volgende week zijn handtekening. Daarna kan hij zich voorbereiden op de Champions League waar Bologna zich afgelopen seizoen voor het eerst in de historie voor kwalificeerde.