Sport

Van Foreest blijft ongeslagen bij Tata Steel toernooi

Schaker Jorden van Foreest blijft ongeslagen tijdens het Tata Steel Chess toernooi in Wijk aan Zee. In de tiende ronde kwam de Groninger remise overeen met de Pool Jan-Krzysztof Duda. Van Foreest staat met nog drie ronden te gaan vijfde met zes punten.


Leestijd: 1 minuut

NK schaken tijdens Chessfestival Groningen in volle gang
NK schaken tijdens Chessfestival Groningen in volle gang

Vandaag genieten de schakers van een rustdag. Vanaf vrijdag staan de laatste drie speelrondes op het programma. De 21-jarige grootmeester Van Foreest speelde met zwart tegen Duda en hij zag in het verloop van de partij dat er niet meer inzat dan een half punt. 'Vooraf had ik ervoor getekend. Ik wilde er op zijn minst voor vechten. Op een gegeven moment was ik tevreden over mijn stelling. Het lukte niet zijn defensie te doorbreken.'

In de afsluitende rondes stuit Van Foreest nog op de Rus Andrey Esipenko, de Indiër Pentala Harikrischna en de Zweed Nils Grandelius. De nummers twee, zeven en acht in de algemene rangschikking. Anish Giri staat met zeven punten bovenaan. De Nederlandse nummer elf van de wereld heeft een half punt voorsprong op zijn directe belagers.