VOETBALLERS NEDERLAND II DOOR PIET UYTEWAAL NAAR FINALE

Onder toeziend oog van de voormalige staatssecretaris van sport Erica Terpstra plaatste het tweede Nederlandse voetbalteam zich donderdagmiddag voor de finale van het voetbaltoernooi. Het team van de coaches Walter Voll en Anneke Veenhof deed dit door in een spannende laatste poulewedstrijd Nederland 1 te verslaan met 1-0.

Het massaal toegestroomde publiek kreeg op sportpark Kardinge een spannende wedstrijd met attractief voetbal te zien, die bij aanvang op een showprogramma leek. De keepers, confuus van zoveel Oranje, stonden beiden in het verkeerde doel en staken onder luid applaus het veld over. Het zette de toon voor de wedstrijd, die verder overigens zeer sportief verliep.Al in de vierde minuut kreeg team II een dot van een kans, maar Henk Bos kon een solo niet doeltreffend afronden. Namens I deed Widjai George wat terug. Hij nam een mooie pass mee en kwam alleen voor de uitstekend keepende doelman Ton Optekamp, om vervolgens de bal naast te schieten.In de tiende minuut schoot Piet Uytewaal de enige treffer achter doelman Ben ten Haaf, na een mooie voorzet van de op rechts uitgebroken Bos. De vreugde op de bank was groot, al moest het team nog ruim twintig minuten spelen. Onder luide aanwijzingen van hoofdtrainer Ad Klous trok het team I ten strijde, maar kansen van Mascha Huls en Widjai George belandden niet in het net.Ook aan de andere kant regende het in de tweede helft kansen. Bos, Uytewaal en Chantall Vorster gingen net naast, of werden op overtuigende wijze van de bal gezet door de wild verdedigende routinier Cor Bayens. Bij het laatste fluitsignaal zwermden de spelers van Neerlands tweede elftal om Uytewaal, die felicitaties van veel publiek en de tegenstander in ontvangst mocht nemen, maar niet van team I-speler Andrew Dekker, die wegliep om het verlies in stilte te verwerken.