Sport

Volgende week EK volleybal onder 22 jaar in Groningen

Terwijl het Nederlands elftal zaterdag probeert de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal te halen tegen Turkije is volgende week in Groningen ook een EK. Nederlands beste volleyballers tot 22 jaar strijden 9 tot en met 11 juli in Martiniplaza in de poulefase om de halve finale in Apeldoorn te halen.


Leestijd: 1 minuut

Aan het EK doen acht landen mee. Nederland is in de rol van gastland van de partij. Vorig jaar juli werd in vijf poules gestreden om kwalificatie. Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en Frankrijk kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK. Portugal en Hongarije zijn als beste nummers twee aan het deelnemersveld toegevoegd.

Naast de volleybalbond Nevobo zijn Nova Tech Lycurgus en Draisma Dynamo betrokken bij de organisatie. Lycurgus tekent voor de organisatie in Groningen. Daar speelt Oranje drie groepswedstrijden. De nummers een en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Deze wedstrijden staan op zaterdag 13 juli op het programma. De finale is een dag later. Vanaf de halve finales is Apeldoorn het decor.

Oranje met Lycurgus-speler Guus Boer in de gelederen opent het EK dinsdagavond om 19.30 uur tegen Hongarije. Een dag later wacht wederom om 19.30 uur Spanje. Donderdagavond 11 juli rond de ploeg van bondscoach Guido Görtzen de poulefase af met de beslissende wedstrijd tegen Polen. Daarna is duidelijk of de talenten doorgaan naar de halve finale in Apeldoorn.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.