Sport

Voortijdig einde seizoen Lycurgus; in Doetinchem ook tweede halve finale wedstrijd verloren.


Leestijd: 1 minuut

Het gaat er echter om, om in de fase dat het er echt om gaat scherp en in vorm te zijn. Daar was bij Lycurgus onvoldoende sprake van. Mede ook door een te smalle basis. De kracht vanaf de bank is onvoldoende gebleken om dingen te kunnen forceren op het moment dat het nodig is. De setstanden waren dinsdagavond 22-25, 25-22, 25-23 en 25-20 in het voordeel van de thuisploeg. De eerste set werd gewonnen met prima spel. Er werd goed geserveeerd en dat vormde de basis voor setwinst, maar net als afgelopen zondag ging het in het verdere verloop van de wedstrijd mis.

Het initiatief kantelde langzaam in de richting van de thuisploeg. De scherpte ontbrak en aanvallend werd het spel veel te eenzijdig. Het kwam teveel op aanvaller Peter Barla aan en dat bleek onvoldoende. Langhenkel bleef de druk opvoeren en was gewoon beter dan Lycurgus, die nog wel als favoriet de play-offs waren ingegaan. Zo herhaalde de geschiedenis zich, omdat het ook vorig jaar in de halve finale onverwacht misging. Toen heette HvA uit Amsterdam de verrassing. Hoe dan ook dit seizoen komt de landstitel niet voor het eerst naar Groningen en die klap zal hard aankomen.

Bovendien is het nu ook de vraag hoe het verder gaat. Spelverdeler Ron van Steen vertrekt naar de Verenigde Staten, Peter Barla is weer een jaartje ouder en ook de buitenlandse spelers Sime Vulin en Tommy Pestolesi gaan ongetwijfeld vertrekken.