Sport

Vrouwen Groningen Atletiek landskampioen teams

De vrouwen van Groningen Atletiek zijn dit weekend Nederlands kampioen teams geworden. In Assendelft waren de vrouwen royaal de beste. Vorig jaar eindigde Groningen Atletiek als tweede. Vijf van de negentien onderdelen werden gewonnen.


Leestijd: 1 minuut

Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië
Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië

Groningen Atletiek miste wel een aantal troeven als Jorinde van Klinken, Britt Weerman en Suzanne Voorrips, die normaal gesproken op hun onderdeel flink in de punten kunnen vallen. Het bleek dat de andere atletes voldoende presteerden en op het winderige sportpark in de breedte sterk genoeg waren.

Sprintster Leonie van Vliet won zowel de 100 meter (in 11,45) als de 200 meter (in 23,53). Silke Jongman was zegevierde over 3000 meter (in 10.15,37) en Sofie Lövdal was de snelste op de 3000 meter steeple chase (10.36,33). Eva Reinders won het kogelslingeren met een afstand van 55.57 meter.

Tweede plaatsen waren er voor Damara Stoppels (discuswerpen), Anke Zonderland (800 meter), Jetske van Kampen (1500 meter), Louise Taatgen (hinkstapspringen) en de 4 x 100 meter estafetteploeg. De formatie van Prins Hendrik uit Vught eindigde op ruime achterstand als tweede. Rotterdam Atletiek, vorig jaar nog kampioen, nam het brons mee.