Wereldgoal Ngonge leidt broodnodige zege FC Groningen in

Meer dan twee maanden heeft FC Groningen moeten wachten, maar de tweede zege van het seizoen is een feit. Voor ruim 11.000 toeschouwers won de FC zondagavond in de eigen Euroborg met 2-0 van AZ. Het absolute hoogtepunt was de openingstreffer van Cyril Ngonge. Met een schitterende hakbal vloog de bal in de twintigste minuut met een prachtige boog in het doel.

Een volle Noordtribune in de Euroborg

Een broodnodige overwinning om een klein beetje weg te komen bij de onderste plaatsen. FC Groningen klom naar de vijftiende plaats met tien punten uit tien wedstrijden. Het scoreverloop was in het voordeel van de ploeg van trainer Danny Buijs. De eerste grote kans was voor AZ. In de beginfase kreeg spits Pavlidis een prima kopkans, maar doelman Leeuwenburgh was attent.

Vervolgens kwam het moment in de twintigste minuut waar nog heel vaak naar gekeken zal worden. Een in eerste instantie matige voorzet van Mo El Hankouri kwam net achter de inlopende Ngonge. Het enige wat de Belg nog kon doen was proberen met de hak iets te doen. Nou dat lukte meer dan voortreffelijk. Van een meter of tien liet de aanvaller doelman Vindahl kansloos. Het zesde doelpunt alweer van de topscorer.

Wat vorige week tegen Sparta in de tweede helft mis ging lukte tegen AZ veel beter. De Trots van het Noorden bleef compact spelen en had het organisatorisch prima voor elkaar. De technisch vaardige gasten slaagden er amper in om de groenwitte defensie kapot te spelen. De beslissing viel twintig minuten voor tijd. Een mooie diepe bal van Damil Dankerlui kwam voor de voeten van de diepgaande Michael de Leeuw en hij passeerde de doelman met een slim lobje; 2-0.

Een bevrijdende treffer voor de aanvaller. Na een aantal afgekeurde doelpunten in eerdere duels het eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in de Euroborg deze zomer. In de laatste twintig minuten vielen geen doelpunten meer, terwijl AZ nog goede kansen kreeg en invaller Romano Postema kort voor tijd de buitenkant van de kruising trof. Zo eindigde het bij 2-0. Een zege die meer dan welkom is. Komende zondag wacht het uitduel tegen nummer acht NEC.