Sport

Wisselvallig Lycurgus wint twee keer in openingsweekend competitie

Amysoft Lycurgus heeft zondagmiddag voor een kleine duizend toeschouwers in MartiniPlaza de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van Simplex SSS. De setstanden tegen de Barnevelders waren 25-18, 23-25, 25-16 en 25-16. Amper achttien uur eerder versloeg Lycurgus in Zevenhuizen RECO ZVH met 3-0 tijdens het openingsweekend van de competitie.


Leestijd: 1 minuut

Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk
Oefencampagne Lycurgus via Portugal en Frankrijk

Het werd een beetje een wedstrijd met twee gezichten. In grote delen was Amysoft Lycurgus de baas en had controle over de wedstrijd, maar in de slotfase van set twee viel de scherpte volledig weg en ging SSS erin geloven. In de eerste set sloeg Amysoft Lycurgus tot twee keer toe een gaatje 9-5 en 18-13, maar in beide gevallen kwamen de gasten nog weer terug. Vanaf 19-17 was het gedaan en rolde de eerste set vrij eenvoudig naar de thuisploeg; 25-18.

Dit beeld zette zich aanvankelijk door tot 18-13 in de tweede set. Vervolgens stapelden de fouten zich op. Toen Bjarne Huus twee keer op rij niet scoorde bij 20-20 hielp dat SSS in het zadel.  Een mooie pipe van Joël Schneidmiller ten spijt kwamen daarna twee setpoints in het nadeel van Lycurgus op het scorebord. Dennis Borst kon nog eentje wegwerken, maar setverlies kon niet voorkomen worden; 23-25.

In de laatste set moest een 9-6 achterstand weggepoetst worden. Toen dat eenmaal gebeurd was stond niets een 3-1 zege in de weg. SSS was niet bij machte om aanvallend nog een keer gas te geven en Lycurgus had voldoende basis om de wedstrijd naar huis te spelen. Drie punten op rij van Schneidmiller, in totaal goed voor 18 punten, vanaf 22-16 brachten het applaus van de fans; 25-16.

Met de volle buit uit twee wedstrijden is Lycurgus koploper van de Eredivisie.