Sport

WK schaatsen voor Marcel Bosker in gevaar vanwege positieve test

Door een positieve coronatest is het hoogst onzeker of Marcel Bosker komend weekend van start kan bij het WK Allround in Hamar. De in Zwitserland geboren Bosker die jaren in Ten Boer woonde om aan zijn schaatsloopbaan te werken moet hopen op een wondertje.


Leestijd: 1 minuut

WK schaatsen voor Marcel Bosker in gevaar vanwege positieve test
WK schaatsen voor Marcel Bosker in gevaar vanwege positieve test

De 25-jarige Bosker testte afgelopen weekend positief op het coronavirus waardoor deelname aan het WK aan een zijden draadje hangt. Woensdag doet Bosker een nieuwe test, mocht deze negatief uitpakken dan reist hij donderdag af naar Noorwegen. Bosker is inmiddels wel weer klachtenvrij.

Woensdag moet een nieuwe test uitkomst bieden. Bosker baalt wel dat hij zo vlak voor het WK allround in Hamar het coronavirus te pakken heeft. 'Ik baal zo extreem,want dit is wel het toernooi waar ik dit seizoen voor heb getraind. Voor de besmetting was ik echt in supervorm', aldus Bosker tegen de NOS. De vraag is ook of een weekje zonder ijs geen negatieve consequenties heeft op het ijsgevoel.

Het WK allround voor mannen en vrouwen in Hamar begint zaterdag. Donderdag en vrijdag komen de sprinters in actie bij het WK sprint. Eerder dit jaar werd Bosker voor de tweede keer in z'n loopbaan Nederlands kampioen.