Cultuur & Uitgaan

17e eeuwse kinderworkshops in Museum aan de A tijdens herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseert Museum aan de A op woensdag 19 en zaterdag 22 oktober kinderactiviteiten in 17e eeuwse stijl. De workshops in het kader van Oktober Kindermaand sluiten aan bij de familie-doe-tentoonstelling Welkom in 1672.


Leestijd: 1 minuut

17e eeuwse kinderworkshops in Museum aan de A tijdens herfstvakantie
17e eeuwse kinderworkshops in Museum aan de A tijdens herfstvakantie

Hierin maakt de bezoeker kennis met vier eigenwijze kinderen die 350 jaar geleden in Groningen woonden, Lammechien, Idris, Hinrick en Stijntien. Op woensdag 19 oktober staat kaasmeisje Stijntien uit Noordwolde centraal en op zaterdag 22 oktober Lammechien uit de Brugstraat. De workshops zijn van 14.00-15.00 uur en van 15.00-16.00 uur. Volwassen betalen de normale entreeprijs en kinderen mogen gratis naar binnen.

Geldbuidel en molensteenkraag met plooien
Op woensdag 19 oktober kan de bezoeker een eigen 17e eeuws geldbuideltje maken en op zaterdag 22 oktober leren de kinderen hoe ze een eigen molensteenkraag met plooien kunnen maken. 

Welkom in 1672

De familie-doe-tentoonstelling Welkom in 1672 vind je op zolder van het middeleeuwse Canterhuis. Vier vrienden maken van dichtbij het Beleg door Bommen Berend mee; ze zien kogels vliegen en delen van de stad kapotgaan. Maar ondertussen gaat hun leven ook gewoon door.

Met echte bommen en kogels, timmergereedschap, robuuste potten, chic aardewerk, speelgoed en gebruiksvoorwerpen van 350 jaar geleden krijgen bezoekers een goed beeld van hoe het leven toen was.

Kruip in de huid van de Groningse kinderen, trek hun 17e eeuwse kleren aan en ga met je doe boekje op ontdekkingstocht door de keuken, boerderij, werkplaats en studeerkamer.

Foto: Stijntien in 1672 : Dave Andrew Graanoogst