Cultuur & Uitgaan

25.000 euro beschikbaar voor idee over gezondheidsvraagstuk

Heb jij een goed idee voor een gezonder Noord-Nederland waar je mee aan de slag wilt? Hi!Noord organiseert op 26 juni de Hackathon Meer Gezonde Jaren in het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt. Er is 25.000 euro prijzengeld beschikbaar voor de winnaars, te gebruiken voor het daadwerkelijk uitvoeren van het idee.


Leestijd: 1 minuut

Gemeente Groningen wil gezondheidsverschillen aanpakken
Gemeente Groningen wil gezondheidsverschillen aanpakken

Hi!Noord is een programma dat is opgezet door het UMCG, de Aletta Jacobs School of Public Health, de Hanzehogeschool en het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN). Het programma heeft als doel de transitie van zorg naar gezondheid in Noord-Nederland versnellen. Het programma is op zoek naar mensen die ideeën hebben over de gezondheidstransitie. “In onze maatschappij rijzen de zorgkosten uit de pan, terwijl deze kosten slechts voor 11 procent bijdragen aan onze gezondheid”, laat de organisatie weten. “Op dezelfde voet doorgaan is dus geen optie.” 

Tijdens de hackathon gaan teams binnen een korte tijd een groot vraagstuk op het gebied van gezondheid proberen samen op te lossen (te hacken). Deelnemers kunnen daarnaast direct in contact komen met experts, partijen en stakeholders die kunnen helpen om het idee werkelijkheid te maken. 

Hi!Noord heeft, naast een enorm netwerk van gezondheids- en zorgprofessionals, beleidsmakers en specialisten, ook een Rebellenraad en een team van specialisten om de teams te ondersteunen in de aanloop naar én tijdens de hackathon. Iedereen met een goed idee en de wil om dit idee ook daadwerkelijk verder te brengen, kan zich aanmelden voor 17 april 17.00