Cultuur & Uitgaan

Nieuwe eigenaar voor Fietsje

Bakfietswinkel Fietsje aan het A-kerkhof in Groningen heeft vanaf 1 januari komend jaar een nieuwe eigenaar. Fietsenmakers Anton en Peter dragen de zaak dan over aan Michiel Gerritsma, eigenaar van Dumo Tweewielers en al jaren actief in de tweewielerbranche.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe eigenaar voor Fietsje
Nieuwe eigenaar voor Fietsje

Anton en Peter wilden beiden meer tijd besteden aan hun hobby’s en kleinkinderen. Hun zoektocht naar een geschikte opvolger leidde naar Michiel Gerritsma.

Michiel heeft sinds twee jaar het bedrijf Dumo. Dumo staat voor duurzame mobiliteit. Dumo zit op het Suikerterrein en is actief op het gebied van geweest fietsreparatie en verkoop van fietsen en bezorgfietsen.

Om het aanbod naar zijn klanten te vergroten, had Michiel al langer plannen om langer bakfietsen, elektrische steps en elektrische scooters toe te voegen aan zijn assortiment. Door de overname van Fietsje kunnen klanten nu ook bij Dumo terecht voor bakfietsen van merken als Urban Arrow, Bakfiets.nl, Nihola en Bullit.

Fietsje was tot dusver drie dagen in de week open, maar vanaf januari kunnen klanten er zes dagen in de week terecht. Op het Suikerterrein wordt het aanbod uitgebreid met elektrische scooters van onder andere de populaire merken Iva en Nipponia.