Cultuur & Uitgaan

Beroemd architectuur-object Wall House in Groningen steeds meer ingezet als podium voor jong talent

Architectuur-liefhebbers uit de hele wereld komen naar Groningen om het gebouw ‘Wall House’ aan het Hoornse Meer te bekijken. Het werd namelijk ontworpen voor een wereldberoemde architect. Maar het Groninger Museum, beheerder van het pand, zet het Wall House ook steeds vaker in om jong artistiek talent een podium te bezorgen. Zo is er in april een tentoonstelling van werk van jonge fotografen, die het gebouw Wall House zelf, en de omgeving, als onderwerp hebben voor hun foto’s.


Leestijd: 1 minuut

Beroemd architectuur-object Wall House in Groningen steeds meer ingezet als podium voor jong talent
Beroemd architectuur-object Wall House in Groningen steeds meer ingezet als podium voor jong talent

Wall House #2 verandert komend seizoen tijdelijk in een ‘camera obscura’. De gelijknamige tentoonstelling Camera Obscura, vanaf 1 april 2023 te zien in het wereldberoemde ontwerp van architect John Hejduk aan het Groningse Hoornsemeer, brengt een ode aan dit bijzondere gebouw en haar omgeving.

Drie Groningse fotografen reageren met hun voornamelijk analoge werk op Wall House #2 en de interactie met het gebied waarin het gebouw staat: het Hoornsemeergebied aan de rand van Groningen, met prachtig uitzicht op het water. Annemarie van Buuren, Baukje Pietje Venema en Arjan Verschoor geven in Camera Obscura elk hun eigen vertaling van de magie van de plek. De tentoonstelling is te zien van 1 april tot en met 20 augustus 2023. 


Feestelijke opening

Om de start van het nieuwe seizoen Wall House #2 te vieren, wordt de tentoonstelling Camera Obscura feestelijk geopend op zaterdag 1 april. Om 12.00 uur wordt traditiegetrouw een kunstzinnige taART aangesneden om het nieuwe seizoen officieel te beginnen. Ook introduceert programmeur Gea Schenk de fotografen en hun werk. De feestelijkheden duren daarna de hele middag.

Van april tot november 2023 is Wall House #2 ieder weekend, op zaterdag, zondag, Paasmaandag en Pinkstermaandag van 12.00 tot 17.00 uur weer gratis toegankelijk voor publiek. Ook worden er tijdens deze Wall House Weekenden activiteiten, workshops en rondleidingen georganiseerd. Het programma is te vinden op de website van Wall House #2.

Over Wall House #2

Wall House #2 is behalve een interessant object voor architectuurliefhebbers een podium voor regionaal talent op het gebied van kunst en cultuur. Het werd in 2001 gebouwd. Sinds 2016 is gebouw, dat eigendom is van de Gemeente Groningen, in beheer van het Groninger Museum. Er worden verschillende tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Buiten openingstijden is Wall House #2 op afspraak te bezoeken of te huren.