Cultuur & Uitgaan

Bioscooppremière aardbevingsfilm ‘Bodem in Beweging’ in Forum

De film Bodem in Beweging – Als werelden elkaar raken gaat zaterdag 13 april in première in het Forum in Groningen. De film gaat over het dorp Overschild dat gesloopt en herbouwd wordt als gevolg van de aardbevingsschade in het dorp.


Leestijd: 1 minuut

De film is onderdeel van het project Kroniek van Overschild. Saskia Jeulink ging met haar team de afgelopen jaren regelmatig naar Overschild om inwoners te filmen die in het hart zitten van de aardbevingsproblematiek.

Naast de beelden van inwoners zijn er fragmenten te zien uit de parlementaire enquête. Hierdoor maakt de documentaire zichtbaar hoe twee werelden op een pijnlijke manier langs elkaar heen schuren: de wereld van bestuurders en CEO’s die hun beloftes niet nakomen, en een klein dorp dat zucht onder de fysieke en mentale gevolgen van sloop en herbouw.

De film ‘Bodem in beweging’ is een coproductie van Stichting Beeldlijn en omroep HUMAN en is mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, de gemeente Midden-Groningen, Nationaal Programma Groningen en het BPD Cultuurfonds. Eerder was de film al te zien in 2Doc.