Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Rock&Read: dé grootste niet-commerciële boek- en platenbeurs in Noord-Nederland

De Mediacentrale in Groningen vormt in het weekend van 3, 4 en 5 november het decor van de grootste niet-commerciële boeken- en platenbeurs van Noord-Nederland: Rock&Read. Met een groot aanbod – van literatuur tot strips, van pop tot klassiek en van kinderboeken tot thrillers – is er voor ieder wat wils. De opbrengst van de beurs gaat naar goede doelen in het noorden van het land die zich bezighouden met laaggeletterdheid.


Leestijd: 1 minuut

De beurs – die georganiseerd en gerund wordt door vrijwilligers – zal op vrijdag 3 november om 18.00 worden geopend door Groninger Piet van Dijken. De toegang en het parkeren is gratis, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een kijkje te nemen of een mooi item te scoren.

Laaggeletterdheid 

De opbrengst van de beurs gaat naar de stichting ABC en de taalambassadeurs, die zich inzetten voor het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid. In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Dit belemmert hen in hun dagelijks leven, werk en participatie. De stichting ABC en de taalambassadeurs bieden ondersteuning, advies en scholing aan laaggeletterden en hun omgeving.

Rock&Read is te bezoeken in de Mediacentrale Groningen op de volgende tijden:

Vrijdag  3 november        18:00 – 21:30
Zaterdag 4 november     11:00 – 17:00
Zondag  5 november       11:00 – 16:00

Over Stichting Rock&Read

Stichting Rock&Read is een non-profitorganisatie die volledig draait op vrijwilligers. De stichting is een initiatief van Rotaryclub Groningen Zuid. Meer informatie is te vinden op www.rockandread.nl  of https://www.facebook.com/RockandReadGroningen/

Piet van Dijken is journalist, presentator, columnist en schrijver. Hij maakte voor OOG tv 600 afleveringen van Herestraat Helemaal en voor RTV Noord De Straat en Toeters & Bellen. In 2020 bundelde hij zijn columns onder de naam ‘Piet’s Big City’ en schreef vorig jaar het boek ‘Hé jongen, daar ben je weer’, over-leven met angsten.