Cultuur & Uitgaan

Concerten met muziek van Handel en Vivaldi in Groningen

Barokorkest Luthers Bach Ensemble voert op 29 en 30 april een nieuw project uit met de zangafdeling van het Prins Claus Conservatorium. Zij voeren dan in Groningen en Vries concerten op met muziek van Handel en Vivaldi.


Leestijd: 1 minuut

Concerten met muziek van Handel en Vivaldi in Groningen
Concerten met muziek van Handel en Vivaldi in Groningen

Op 21-jarige leeftijd trok de jonge Handel naar Italië, het summum van cultuur, om er de muzikale inspiratie op te doen die de rest van zijn oeuvre zou tekenen. Hij ging al snel door het leven als Maestro Giorgio Frederico Hendel en componeerde er onder meer het imposante Dixit Dominus. 

De zangstudenten van het Prins Claus Conservatorium voeren dit op, en daarnaast zingen ze het Gloria van Handels tijdgenoot Antonio Vivaldi, die dit werk onder meer uitvoerde met de meisjes van het weeshuis waar hij werkte.

De studenten worden begeleid door het Luthers Bach Ensemble. Countertenor David van Laar, ook solist in dit project, begeleidde de afgelopen maanden deze jonge koorzangers en solisten. 

De concerten vinden plaats op vrijdag 29 april om 20.00 in de Bonifatiuskerk in Vries en op zaterdag 30 april om 20.00 in de Lutherse kerk in Groningen.