Cultuur & Uitgaan

Concerten op beroemd Schnitger-orgel in Akerk (zaterdag)

Liefhebbers van klassieke muziek, en in het bijzonder van orgel, kunnen zaterdag 25 november hun  hart ophalen in de Akerk in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

’s Middags vanaf vier uur organiseert de stichting SCMAF dan orgelconcerten in de Akerk.  Om 16:00 zal eerst Harm Hoeve plaatsnemen op de orgelbank. ‘s Avonds om acht uur zal Sietze de Vries het Schnitger orgel bespelen.

Harm Hoeve is een bekend organist, componist en dirigent. Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Sietze de Vries is een internationaal actief kerk- en concertorganist. Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen.

De carrière van Sietze de Vries nam ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook daarbuiten.

In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie Groningen, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

Kaartjes voor de concerten kunt u kopen aan de deur bij de concerten of via de website van de stichting: www.scmaf.nl/evenementen