Cultuur & Uitgaan

Partnerbijdrage

Cultuurfeest: Forum in het teken van kunst en cultuur

 
Workshops, optredens, een culturele markt, masterclasses en nog veel meer. Dat is wat je kunt verwachten van het Cultuurfeest, op zaterdag 9 december in het Forum. Het event is bedoeld voor iedereen die graag iets met cultuur doet of juist wil doen.
 


Leestijd: 1 minuut

Programma


’s Ochtends om 11.15 uur wordt het Cultuurfeest Groningen feestelijk geopend door Kirsten de Wrede (wethouder van cultuur).’s Middags is er een toegankelijk en inspirerend programma voor zowel beginnende als gevorderde makers en vrijetijdskunstenaars in spé. Er zijn workshops dans en tekenen en er is een podium waar ze hun talenten kunnen tonen. Ook kan men een koor dirigeren of samen met een producer en rapper een nummer maken. Voor de cultuurprofessionals is er een inloopborrel en een sessie Fair Pay en inspiratiesessies voor dans, theater en dirigenten.

Op de markt van KultuurCentrale LIVE ontmoeten vrijetijdskunstenaren en aanbieders elkaar. Dit is de plek voor vraag en aanbod, voor oproepjes en promotie. ’s Avonds kunnen muziekverenigingen, theatergezelschappen of koren in de foyer 10 minutes of fame beleven tijdens ‘Op de Bühne’ een open mic/podium.

Muziek maken met Blanks

Ook de bekende Groninger muzikant Blanks (Simon de Wit) is aanwezig. Samen met het publiek gaat hij een nieuw nummer creëren. Voor degenen die altijd al eens hebben willen samenwerken met een bekende muzikant is dit dé kans.

Een deel van het publiek krijgt de kans om actief deel te nemen aan het maken van het nummer, terwijl de rest kan genieten van een muzikale middag waarbij ze live kunnen zien hoe een nummer wordt gecreëerd. Daarnaast krijgt het publiek inzicht in de persoon achter Blanks en zijn weg in de muziekwereld.

Muziek maken met Blanks is een programmaonderdeel waarvoor een aanmelding geldt. Kijk hier voor meer informatie. Het volledige programma vind je hier.

Over KultuurLoket

KultuurLoket is er voor iedereen die kunst en cultuur maakt in de provincie Groningen. Het is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen. Het loket staat klaar met advies en ondersteuning. Het Cultuurfeest is een initiatief van KultuurLoket en de gemeente Groningen.