Cultuur & Uitgaan

De leukste vaderdaguitjes in en rond Groningen

Zondag is het vaderdag. Tijd om je vader, schoonvader, stiefvader of opa eens goed in het zonnetje te zetten. En natuurlijk de ideale dag om er met je vader, en de rest van de familie, lekker op uit te gaan. Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij.


Leestijd: 1 minuut

Bier proeverij op het water

Liefhebber van bijzondere biersoorten? Neem je vader mee naar een heuse bierproeverij aan boord van de ST5, een varend monument uit 1935. Er is een samenwerking met Brouwerij Martinus waardoor er Groningse topbieren geserveerd kunnen worden tijdens de prachtige tocht op het schip.

Bekijk Groningen op een sportieve manier vanaf het water

Sportieve vaders neem je zondag mee suppen. De afkoring SUP staat voor Stand Up Paddle. Die naam zegt het al: staand op een surfplank peddel je door de grachten van Groningen. Een bijzondere manier om de stad te verkennen!

Een hapje of een drankje

Volgens de weersvoorspellingen blijven de temperaturen dit weekend nog zomers. Ideaal om je vader mee te nemen naar een van de vele terrassen in Groningen. Tip: via de app Zon op je Bakkes weet je altijd op welke terras je in de zon zit.

Wandel naar Schiermonnikoog

Wandel in vijf uur met je vader van het vaste land naar Schiermonnikoog. Tijdens de tocht dwars door Unesco Werelderfgoed waan je je even helemaal in de middle of nowhere. Later op de dag keer je met de boot weer terug naar het vaste land.