Cultuur & Uitgaan

Drukte en ouderwetse gezelligheid tijdens Groninger Marktendag

Groninger Marktendag 2023 is succesvol verlopen. De verschillende markten trokken althans vele duizenden bezoekers, waaronder veel Duitse toeristen. In Duitsland was het een vrije dag deze 3e oktober, vanwege de Dag van de Duitse Eenheid, en voor veel oosterburen was dat een mooie gelegenheid om een kijkje te nemen in Groningen. (Foto’s: Wim Dijkman).


Leestijd: 1 minuut

De bezoekers konden struinen op maar liefst zeven markten in de binnenstad: van de Grote Markt tot en met de Hoge der A. Daar konden ze genieten van etenswaren, boeken, streekproducten, platen en vintage spullen.

Weliswaar was er ’s morgens nog een kleine regenbui, maar die regen hield snel op. Wat overbleef was een kalme herfstdag waarop het heerlijk wandelen was door Groningen en genieten van de lekkernijen.

De Groninger Marktendag werd dinsdagmorgen officieel geopend door wethouder Carine Bloemhof en Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club (GCC).

Behalve zeven markten waren er voor de bezoekers een mobiele speeltuin voor de kinderen, speciale depots voor gekochte spullen en was er een speciale eetstraat. Het geheel werd aangekleed met een LED-muur en muziek.