Cultuur & Uitgaan

Een hele avond lang horrorfilms kijken tijdens Halloween-filmmarathon in Forum Groningen

Op 31 oktober is het Halloween. Om dat te vieren, houdt Forum Groningen op zaterdag 28 oktober een bijzonder filmevenement voor diehard liefhebbers: van 6 uur ‘s avonds tot half 3 ‘s nachts worden er tijdens een marathon achter elkaar liefst vier horrorfilms vertoond.


Leestijd: 1 minuut

Een hele avond lang horrorfilms kijken tijdens Halloween-filmmarathon in Forum Groningen
Een hele avond lang horrorfilms kijken tijdens Halloween-filmmarathon in Forum Groningen

De Groninger Horror Movie Marathon moet de ultieme horrorfilmervaring worden. De host van de avond is David Moore, een Amerikaanse filmliefhebber die vaak marathons in het buitenland organiseert. 

De avond begint met een exclusieve concertfilm van 40 minuten van de legendarische horrorband Goblin, die soundtracks maakte voor Dawn of the Dead, Suspiria, Deep Red en nog veel meer bekende horrorfilms. Een goede manier om in de stemming te komen.

Vervolgens staat Day of the Dead (1985) op het programma, de headliner en het derde deel uit de beroemde zombietrilogie van regisseur George A. Romero. In deze film moet een kleine groep wetenschappers en militairen een tactiek zien te verzinnen om om te gaan met een door zombies overspoelde wereld. 

Daarna wordt Amityville 1992: It’s About Time vertoond. Deze film is volgens Forum Groningen ‘zo slecht dat het goed is’. Moore heeft een een hilarisch drankspelletje voor deze film bedacht.

Naast enkele andere films is er verder een horrorfilm-trivia, waarbij de aanwezigen prijzen kunnen winnen. Ook worden er drankspelletjes gedaan en zijn er klassieke horrortrailershows en vintage grindhouse-intermissies. 

Geïnteresseerden kunnen een kaartje reserveren op forum.nl/nl/agenda/groningen-horror-movie-marathon. Daar staat ook het volledige programma.

Foto: Forum Groningen