Cultuur & Uitgaan

Extra voorstellingen Hollands Hoop in openlucht in Overschild

Er waren 20.000 kaarten beschikbaar voor twintig voorstellingen. Maar die waren snel uitverkocht. En daarom komen er twee extra voorstellingen van Hollands Hoop, bij een oude boerderij in Overschild, een kwartiertje rijden van Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Na een succesvolle eerste speelweek van Hollands Hoop zijn bijna alle voorstellingen uitverkocht. Daarom komen er twee extra speeldata op vrijdag 16 en zaterdag 17 september. De kaartverkoop hiervoor is gestart. Hollands Hoop is de eerste productie van Zummerbühne en speelt nog tot en met 17 september in Overschild. De muziektheatervoorstelling in de openlucht heeft door de twee extra speeldata nu plek voor in totaal 22.000 bezoekers.

"Geweldig!"

De productie Hollands Hoop is de eerste van vijf grootschalige muziektheatervoorstellingen van Zummerbühne. Zakelijk leider Emil Klok: “We zijn helemaal overweldigd door alle positieve reacties van bezoekers. Ik ben er dan ook hartstikke trots op dat er zoveel belangstelling is voor de voorstelling en dat we nog niet eens halverwege de speelperiode van onze allereerste productie twee extra voorstellingen kunnen aankondigen.”

Openlucht
De muziektheatervoorstelling speelt zich af in de openlucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en natuurlijk de uit de serie bekende drugscriminaliteit. Een deel van de cast en de makers van de serie werkt mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan.

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert de komende vijf jaar grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een ander thema, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Dankzij het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen kan Zummerbühne een vliegende start maken.