Cultuur & Uitgaan

Groningen krijgt tweedaags festival ‘Hullabaloo’

Al langer werd er gespeculeerd over een nieuw evenement in Groningen, wat de komst van een meerdaags festival met nationale en internationale popartiesten zou betekenen. Deze week maakte organisator 4PM Entertainment bekend dat het nieuwe festival Hullabaloo gaat heten, en plaatsvindt op 30 en 31 augustus in het Stadspark. Begin mei worden de eerste artiesten bekendgemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Groningen krijgt tweedaags festival ‘Hullabaloo’
Groningen krijgt tweedaags festival ‘Hullabaloo’

Organisator Mitchel Bovenlander vertelt: “Stadspark Groningen kent een lange historie van popmuziek en heeft artiesten als The Rolling Stones en Tina Turner al mogen verwelkomen. Het idee voor Hullabaloo is dan ook ontstaan uit de stijgende populariteit van popmuziek. Dit tweedaagse festival brengt popmuziek terug en zet Groningen weer op de kaart met een festival waar een kwalitatieve programmering wordt gepresenteerd bestaande uit welbekende artiesten, maar ook talenten van de toekomst.”

Hullabaloo belooft bezoekers mee te nemen op een muzikale reis naar het prachtige Groningse stadspark. Avontuur, fun, gekte en de beste popmuziek komen samen in het topje van Nederland: Groningen. Met meer dan 50 nationale én  internationale artiesten is Hullabaloo de plaats waar de complete chaos (Hullabaloo) overgaat in de liefde voor muziek, aldus 4PM Entertainment.

De organisatie laat weten binnenkort de eerste artiesten bekend te maken. Wel worden de namen van de vier stages al genoemd, waarmee tevens de voornaamste genres bekend worden.

Mayhem stage – Mainstage
Hurly-Burly stage – Pure pop
Brouhaha stage – Crossover
Fuss stage – Electronic


Daarnaast wordt Camping Stadspark omgetoverd tot Hullabaloo Village, waar bezoekers van vrijdag t/m zondag kunnen kamperen.

Het festival is voor alle leeftijden. Begeleiding door een volwassene van bezoekers onder 14 jaar is verplicht.

De organisatoren zijn ambitieus: binnen vijf jaar hopen ze uit te groeien tot een volwaardig weekend festival van 3 tot 4 dagen waarbij ieder jaar een stap gezet kan worden in de grootte van de artiesten op de programmering. De combinatie van een prachtige locatie, nationale- en internationale artiesten, samenwerkingen met enthousiaste lokale ondernemers en toegankelijkheid voor alle leeftijden maken dit festival uniek.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn en toegang krijgen tot de exclusieve voorverkoop? Pre-registreer dan nu via www.hullabaloofestival.nl!