Cultuur & Uitgaan

Groninger folkband Rapalje wint drie prijzen

De Groninger folkband Rapalje heeft afgelopen zaterdag drie Fantasy Awards gewonnen. De band kreeg de prijzen na hun show in theater Kielzog in Hoogezand uitgereikt, in het bijzijn van het publiek.


Leestijd: 2 minuten

Groninger folkband Rapalje wint drie prijzen
Groninger folkband Rapalje wint drie prijzen

De populaire band won de prijzen in de categorieën “Best Merch” voor hun songbook en “Thanks for the Laugh” voor de unieke en grappige vogelshow die zij in 2019 tijdens hun eigen Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark gaven. Met vogelpakken en blacklight werd er toen door bandleden, vrienden en familie een dansshow opgevoerd waarvan de videobeelden de hele wereld over zijn gegaan.

"We zijn totaal overdonderd door het winnen van deze prijzen en ontzettend dankbaar voor de steun die wij van onze fans keer op keer ontvangen. We kunnen dan ook niet wachten om met iedereente vieren dat we deze jaren samen zijn doorgekomen en we kijken vol goede moed naar de toekomst", zegt doedelzakspeler David Myles.

De derde award is een speciale, namelijk de “Positivity award” welke door de jury aan bandoprichter Maceàl werd toegekend. De band, die normaal leeft van de vele optredens die zij hebben in binnen- en buitenland, staat bekend om de bijzondere connectie met fans en publiek. Ondanks dat ze tijdens de afgelopen twee jaar bijna niet op het podium hebben kunnen staan heeft Maceàl deze bijzondere band weten te behouden door elke dinsdagavond om 20:00 uur in een livestream in gesprek te gaan met de fans.

Zelfs tijdens zijn eigen vakanties of als hij drukke dagen had, heeft hij dit volgehouden, waarbij menig fan heeft aangegeven dat dit hen door de moeilijke twee coronajaren heeft heen gesleept.

De Fantasy Awards is sinds 2016 een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de fantasy scene als geheel wordt geëerd. Voor deze editie konden de fans en jury onder andere stemmen voor Best Live Act (nationaal en internationaal), Beste Merch, Beste Album, Beste Standhouder, Beste Cateraar en Beste Event.

Een dag na de prijsuitreiking kondigde de band de data voor het eigen Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark in Groningen aan, dat voor het eerst in twee jaar weer wordt gehouden. Het festival is op 11 en 12 juni. Tickets hiervoor zijn te koop via: https://zomerfolk.nl/zomerfolk-tickets/.