Cultuur & Uitgaan

Groninger Museum start voorverkoop herkansing Rolling Stones op 7 maart

Het Groninger Museum hoopt deze zomer toch nog goede zaken te doen met een tweede tentoonstelling van ‘Unzipped’ over The Rolling Stones. De eerste keer dat deze expositie in Groningen was te zien gooide ‘corona’ al na vier weken roet in het eten. In juni kunnen mensen die het nog niet hadden gezien alsnog terecht in het Groninger Museum, en daar blijft de expositie dan een half jaar te zien. Kaartjes zijn al vanaf 7 maart in de voorverkoop verkrijgbaar.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Museum start voorverkoop herkansing Rolling Stones op 7 maart
Groninger Museum start voorverkoop herkansing Rolling Stones op 7 maart

Unzipped

In deze internationale tentoonstelling van en over de rockband The Rolling Stones krijgt de bezoeker een kijkje achter de schermen. De tentoonstelling is een reis door de geschiedenis en indrukwekkende carrière van de band. Originele objecten uit het persoonlijk archief worden getoond, waaronder instrumenten, stage designs, albumcovers, iconische kostuums, persoonlijke dagboeken, zeldzame audiofragmenten en videomaterialen. Een echt hoogtepunt is een reconstructie van de studio en het verblijf van de band in het Londense Edith Grove. Bovendien is Groningen de laatste locatie op het vasteland van Europa waar Unzipped naartoe reist.

Tickets

The Rolling Stones – Unzipped is van 30 juni 2023 t/m 21 januari 2024 te bekijken in het Groninger Museum. De kaartverkoop voor de tentoonstelling start op 7 maart. Tickets voor de tentoonstelling zijn verkrijgbaar via rollingstonesgroningen.nl.

(Foto boven: Siese Veenstra)