Cultuur & Uitgaan

Groninger Prokkel: activiteiten voor mensen met en zonder verstandelijke beperking


Leestijd: 1 minuut

Alle activiteiten die in dat kader worden georganiseerd komen in aanmerking voor de Gouden Prokkel. Groningen doet mee aan de jaarlijkse “Prokkel” en organiseert steeds iets moois om het samen leven van mensen met en zonder een mentale beperking een extra stimulans, een extra prokkel(!), te geven. In 2008 deed Groningen voor het eerst mee, met de theatervoorstelling “Helden van Alledag” en werd meteen een van de prijswinnaars van de Gouden Prokkel. In 2009 ging Groningen al op meer plekken in de stad mooie, prikkelende en uiteenlopende ontmoetingen organiseren.

In 2010 organiseert Groningen op 11 &12 juni allerlei boeiende activiteiten “In en om de Confiance” zoals bijvoorbeeld een modeshow, met mooie kleren, zelf beschilderde kleding, (on)bekende personages, levende beelden, playback/karaoke-show en een heuse flashmob en natuurlijk gezellig en lekker eten en drinken.
Op 11 juni zijn er eerst voorbereidingen. Op 12 juni is dan de echte prokkel, in om de Confiance, Kochstraat 3, Groningen.

Groninger Prokkel 2010: modeshow, mooie kleren, zelf beschilderde kleding, (on)bekende personages, levende beelden, playback/karaoke-show, circus Santelli en een heuse flashmob en natuurlijk gezellig en lekker eten en drinken.