Cultuur & Uitgaan

Groningse vertolking van Shakespeare binnenkort op het toneel

Komende maand spelen 36 inwoners van de Korrewegwijk en de Hoogte in een nieuwe wijkvoorstelling in het VRIJDAG Prinsestheater. Ze spelen niet zomaar een voorstelling: ze staan binnenkort op de bühne met Een Midzomernachtdroom, de beroemde romantische komedie van Shakespeare.


Leestijd: 1 minuut

In 2019 streek De Wijk de Wereld neer in de Korrewegwijk en De Hoogte. Daarna zijn er onder de vlag van VRIJDAG in de Buurt vier enthousiaste groepen ontstaan die muziek, poëzie, dans en toneel maken. Zij maken nu samen de wijkvoorstelling aan de hand van de komedie van Shakespeare.

“Een van de spelers vertelde mij dat ze het heel spannend vindt om mee te doen, maar tegelijkertijd heeft ze ook heel veel plezier en ze heeft een heleboel leuke mensen ontmoet,” zegt regisseuse Philippien Bos. “Ik vind deze mensen nu al helden!”

Een Midzomernachtdroom

Deze beroemde romantische komedie van Shakespeare vertelt het verhaal over een aanstaande bruiloft, verliefde jongeren, elfen, een ezel, een vleugje magie en dat liefde zich niet laat dwingen. Is het een droom of werkelijkheid? In deze voorstelling met liefde als hoofdingrediënt nemen wijkbewoners je met veel plezier mee op een sprookjesachtige trip.

De voorstellingen vinden plaats op 4, 5, 6, 11 en 12 juli. Klik hier voor meer informatie en kaarten.