Cultuur & Uitgaan

Grote boeken- en platenbeurs Rock&Read in Mediacentrale

De Mediacentrale in Groningen vormt in het weekend van 7, 8 en 9 oktober het decor van de grootste niet-commerciële boeken- en platenbeurs van Noord-Nederland: Rock&Read. Maar liefst 50.000 boeken en platen – waaronder veel unieke exemplaren – zullen er voor een zacht prijsje op de kop te tikken zijn. De opbrengst van de beurs gaat naar goede doelen in het noorden van het land die zich bezighouden met laaggeletterdheid.

De beurs zal op vrijdag 7 oktober om 18.00 worden geopend door burgemeester van Groningen Koen Schuiling. De toegang is gratis, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een kijkje te nemen of een mooi item te scoren. Op zondag zullen de boeken per kilo worden verkocht.


Leestijd: 1 minuut

Laaggeletterdheid

De opbrengst van de beurs wordt aan goede doelen geschonken die zich inzetten om laaggeletterdheid te bestrijden. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18 procent van alle mensen in Nederland, dus ongeveer één op de zes mensen. Op zaterdag kunnen bezoekers van de beurs bij de stand van Biblionet en Forum Groningen met behulp van een VR-bril ervaren hoe het is om geschreven informatie niet (goed) te kunnen lezen.

De boeken- en platenbeurs Rock&Read wordt georganiseerd door Stichting Rock&Read in Groningen. Inspiratie voor deze beurs komt van de Stichting Boeken Steunen Mensen (Vincentius en Rotary International), die ruim 35 jaar met veel succes in Venlo dergelijke beurzen organiseert. Meer informatie over de beurs en openingstijden is te vinden op de website www.rockandread.nl.

Meer info over dit persbericht
Stichting Rock&Read
Foppe ten Broek 06-43184750 en Bert Haan 0613686997