Cultuur & Uitgaan

Grote Markt: ouderwetse kasseien voor de zuidzijde

De Grote Markt in Groningen krijgt behalve nieuwe klinkers ook kasseien. Het grootste deel van het centrale plein in de stad wordt volgens de plannen straks weliswaar bestraat met rode klinkers, maar liefhebbers van ouderwetse keien kunnen straks ook genieten:  die komen langs de gehele zuidkant te liggen. De werkzaamheden daarvoor zijn al begonnen, zoals te zien op bovenstaande foto van de Grote Markt zuid-zijde.


Leestijd: 1 minuut

Grote Markt: ouderwetse kasseien voor de zuidzijde
Grote Markt: ouderwetse kasseien voor de zuidzijde

Op de Grote Markt zijn stratenmakers begonnen met de aanleg van kasseienstroken. Ze maken hierbij gebruik van de kasseien die tussen het Stadhuis en de oostkant van de Grote Markt lagen.

De kasseienstrook op de foto komt langs de hele zuidkant van de Grote Markt te liggen. Langs de noordkant van de Grote Markt komt ook een (bredere) kasseienstrook te liggen. Rondom de Martinitoren komt een groot vlak met kasseien.

Het grootste deel van het centrale plein in de stad wordt bestraat met rode klinkers. Zie ook de kaart op ruimtevoorjou.groningen.nl of kijk voor alle informatie op jouwgrotemarkt.groningen.nl.

(Bron en foto: gemeente Groningen).