Cultuur & Uitgaan

Het loopt storm bij Gianni Versace Retrospective in Groninger Museum

De tentoonstelling Gianni Versace Retrospective in het Groninger Museum lijkt wel eens een kaskraker te kunnen gaan worden. Sinds de start hebben 50.000 mensen een kaartje gekocht. Onder hen was de 21-jarige student Mike Berendsen uit Leeuwarden, die gisteren langskwam en als 50.000ste bezoeker in de bloemen werd gezet. Ook in de rest van de binnenstad valt veel te merken van de tentoonstelling, want sinds maandag zijn er de Gianni Versace Weken, met tal van activiteiten.


Leestijd: 1 minuut

Het loopt storm bij Gianni Versace Retrospective in Groninger Museum
Het loopt storm bij Gianni Versace Retrospective in Groninger Museum

Extravagante kleding

Met Gianni Versace Retrospective brengt het Groninger Museum de carrière van de excentrieke Italiaanse modeontwerper Gianni Versace, een van de meest invloedrijke couturiers, tot leven. In de kleurrijke tentoonstelling neemt het museum de bezoeker mee in een wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows, waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen. Gianni Versace werd 25 jaar geleden vermoord, maar zijn ideeën zijn nog steeds voelbaar in het modebeeld van nu. 
 
Gianni Versace Weken in Groningen

Nog tot en met zondag 12 maart 2023 vinden, in samenwerking met het Groningen City Club (GCC), de Gianni Versace Weken plaats in en om het centrum van de stad. Voor bezoekers zijn er in deze vier weken allerlei leuke (gratis) activiteiten, die geïnspireerd zijn op het werk van de Italiaanse ontwerper en de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective. Meer informatie kun je vinden op de website www.gianniversaceweken.nl

 

Gianni Versace Retrospective is nog tot en met zondag 7 mei 2023 te zien.