Cultuur & Uitgaan

Hip-hop zangeres Jadi D uit Groningen brengt debuut EP uit en komt naar Simplon

Energie, kracht, hiphop, zelfvertrouwen en een internationale uitstraling: dat is allemaal te horen op de debuut EP van Jadi D, de Groningse zangeres die in 2021 te horen was op Eurosonic en sindsdien landelijk is doorgebroken. In september geeft ze een optreden in Simplon.


Leestijd: 1 minuut

Ze mag dan uit Groningen komen, de sound van Jadi D is behoorlijk internationaal. In haar r&b- en hiphoptracks zingt ze zelfverzekerd en krachtig over verlangens, frustraties én het soms maar gewoon denken: ‘fuck it, imma be just me.’

In 2019 honoreert het Fonds voor Cultuurparticipatie Jadi D voor een Urban Arts Talent Traject. Hiermee ontwikkelt zij zichzelf in razendsnel tempo. Zo speelt ze een weergaloze show op de online editie van Eurosonic 2021 en is ze de meest geboekte hiphop act van de Popronde 2021.

Nu ligt haar debuut EP ‘Keep Sweet, Keep Smiling’ klaar, vol met alternatieve r&b en hiphop tracks over jezelf ‘stuck’ voelen binnen alle maatschappelijke verwachtingen die het leven met zich meebrengt. Op 23 september hoor je als eerste haar nieuwe sound in de grote zaal van Simplon.

Jadi D

EP Release Show
Vrijdag 23 september 2022
Deuren open: 20:00 uur / Aanvang: 20:45 uur
Ticket: €11,-

De kaartverkoop is direct gestart via www.simplon.nl.