Cultuur & Uitgaan

Honderden vlaggen moeten Groningens Ontzet tóch een feestelijk tintje geven

De Groningen City Club heeft, samen met de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken, honderden vlaggen laten bezorgen bij ondernemers in de binnenstad. Dankzij de vlaggen, in stad-Groningse kleuren, krijgt de viering van Groningens Ontzet volgende week vrijdag 28 augustus toch nog een extra feestelijk tintje.>>


Leestijd: 1 minuut

Honderden vlaggen moeten Groningens Ontzet tóch een feestelijk tintje geven
Honderden vlaggen moeten Groningens Ontzet tóch een feestelijk tintje geven

De binnenstad is volgende week één groot festijn van stad-Groningse vlaggen. In elk geval wel wanneer het aan de Groningen City Club ligt. Deze vereniging van- en voor ondernemers in de binnenstad liet vanmorgen vierhonderd vlaggen bezorgen bij haar leden. De actie was in samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken.

De vlaggen werden vrijdagmorgen persoonlijk bezorgd bij de ondernemers door Louis van der Tuin (op de foto rechts) en John Hulst van HL Promotions.

Volgens de Groningen City Club is het goed gebruik dat deze vereniging bijdraagt aan de feestelijkheden van de Koninklijke Vereeniging van Volkvermaken. Maar de evenementen waarbij veel mensen dicht bij elkaar staan kunnen uiteraard niet doorgaan, de anderhalve meter regel blijft voorlopig van kracht. Omdat de GCC dus niets kan inbrengen voor evenementen besloot de vereniging dan maar de vlag ter beschikking te stellen met de kleuren wit/groen/wit.

Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, en Harrie van Ham, voorzitter van de Koninklijke Vereeniging van Volksvermaken, vragen de ondernemers deze vlag de komende week al uit te steken.

‘Wij verzoeken u de vlag gedurende de hele laatste week van augustus uit te steken, zodat het winkelend publiek, de Groningers en toeristen, op een feestelijke wijze herinnerd worden aan het feit dat we als Stad de belegering van Bommen Berend in het Rampjaar 1672 hebben weerstaan’, aldus Bos en Van Ham.