Cultuur & Uitgaan

Interactieve tentoonstelling universiteitsmuseum

Ben je al naar de interactieve tentoonstelling het het universiteitsmuseum geweest? Aan de hand van verschillende experimenten ontdekt je hoe de ‘interne klok’ in jouw hoofd werkt. Want waarom duren saaie hoorcolleges ontzettend lang, maar lijkt de vakantie zo voorbij te vliegen? Maak deel uit van echt wetenschappelijk onderzoek én kom erachter hoe goed jij tijd ervaart!


Leestijd: 1 minuut

Interactieve tentoonstelling universiteitsmuseum
Interactieve tentoonstelling universiteitsmuseum

Wetenschappers van de afdeling experimentele psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen onderzoeken namelijk hoe mensen tijd in hun hoofd ervaren. Maar hoe werkt deze ‘interne klok’ van je brein? En waarom is het zinvol om hier onderzoek naar te doen? Deze vragen, en nog veel meer, worden beantwoord in de tentoonstelling.

Ook ga je terug in de tijd naar het bijzondere laboratorium van de Groningse psycholoog Gerard Heymans (1867 – 1930). Als eerste psycholoog in Nederland gebruikte hij proefpersonen om wetenschappelijk onderzoek te doen. Zijn experimenten en instrumenten over onder andere tijdsbesef zorgden voor grote doorbraken in de psychologie.

Kom jij je onderdompelen in de wondere wereld van tijd?

Foto's: Erik Jaap Dijk