Cultuur & Uitgaan

Kaartverkoop International Film Festival Rotterdam in Groningen is begonnen

De kaartverkoop voor de Groningse editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is woensdagmorgen om 09.00 uur gestart via forum.nl/iffr en de balie in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Kaartverkoop International Film Festival Rotterdam in Groningen is begonnen
Kaartverkoop International Film Festival Rotterdam in Groningen is begonnen

Snelle kopers krijgen voordeel: tot vrijdag geldt de goedkopere vroegboekprijs. Vanaf 25 januari kopen bezoekers hun kaarten tegen de normale ticketprijs. De satellieteditie van een van de grootste filmfestivals van Europa vindt plaats van woensdag 29 januari t/m zondag 2 februari in Forum Groningen, Grand Theatre en Vera.

Het complete IFFR in Groningen-programma is te vinden op forum.nl/iffr. Het festival opent op woensdag 29 januari met het explosieve Les misérables: een zinderende debuut van Ladj Ly over de Parijse banlieue waar hij zelf opgroeide, en sluit op zondag 2 februari af met de niet-te-missen feelgoodfilm A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks. Beide films zijn genomineerd voor een Oscar, evenals Little Women van Greta Gerwig en Corpus Christi van Jan Komasa. 

Rondom de meer dan 70 nieuwe filmtitels presenteert het Forum een feestelijk extra programma. Zo komt NPO Radio 4 naar Groningen voor de NPO Radio 4 Filmmuziekquiz en presenteert Filmclub Groningen een special over de Beste Groninger Film. Clash Festival organiseert een afsluitende afterparty op de festival-zaterdag. Daarnaast worden veel films ingeleid of hebben een vraag-en-antwoordgesprek met de regisseur.

De kaartverkoop voor alle films van IFFR in Groningen start op woensdag 22 januari om 9.00 uur via www.forum.nl/iffr en aan de balie in Forum Groningen. Bij Grand Theatre en Vera is het ook mogelijk om op de dag zelf tickets aan de deur te kopen, wanneer de film nog niet is uitverkocht.