Cultuur & Uitgaan

Koefnoen komt naar Groningen met nieuwe theatervoorstelling

Zestien seizoenen lang brachten Paul Groot, Jeremy Baker en Owen Schumacher hun kijkers met behulp van imitaties en persiflages een satirische kijk op het nieuws. Nu komen de mannen met hun theatervoorstelling Koefnoen Live naar Groningen. Op vrijdag 11 februari zijn ze te zien in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Koefnoen komt naar Groningen met nieuwe theatervoorstelling
Koefnoen komt naar Groningen met nieuwe theatervoorstelling

Een jaar lang gaan Groot, Baker en Schumacher op tour. In de show staat niet het nieuws van de dag, maar de snel veranderende wereld waarin we leven centraal. “We hebben niet meer die hijgende actualiteit in onze nek waar we per se iets mee moeten. Dat kan ook niet, dan zijn we tijdens de tournee dubbel aan het werk. Denk meer aan de trendmatige actualiteit“, zegt Baker.

Het tv-programma Koefnoen was van 2004 tot 2017 te zien op de buis. Een aantal jaar na de laatste uitzending begon het bij Schumacher toch weer te kriebelen: “Er gebeurde van alles in de actualiteit waarvan wij steeds vaker dachten: hoe zouden onze types daarop reageren? We hebben bijna vijftien jaar televisie gemaakt, in een vrij moordend tempo. We misten dat podium”.