Cultuur & Uitgaan

Lentezon en paasdagen in aantocht: politie Groningen roept op ook dan thuis te blijven

Inwoners van Groningen houden zich tot nu toe goed aan de opgelegde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Aanstaande zondag kan de temperatuur oplopen tot 19 graden en met volgende week de paasdagen, hopen de politiechefs van Groningen en Drenthe dat Groningers zich ook dan aan de maatregelen blijven houden.


Leestijd: 1 minuut

Lentezon en paasdagen in aantocht: politie Groningen roept op ook dan thuis te blijven
Lentezon en paasdagen in aantocht: politie Groningen roept op ook dan thuis te blijven

Waar vorig jaar de terrassen in de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen rond deze tijd uitpuilden van mensen die genoten van de eerste zonnestralen, zal het de aankomende weken stil blijven.

Vanwege het coronavirus geldt er een noodverordening die gehandhaafd wordt door de politie in samenwerking met de gemeentelijke buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s). Ze dienen erop toe te zien dat men minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houdt en groepen niet samenkomen.

Als mensen zich niet aan deze regels houden zullen ze worden aangesproken, als dit niet helpt volgt er een waarschuwing. Als het geven van een waarschuwing niet werkt zal er worden overgegaan op het uitdelen van een bekeuring.

Volgens districtschef van de politie Groningen, Monique Pennings, stopt een bon van de politie het coronavirus niet, dat doen de burgers zelf. Hierin ligt er voor iedereen een eigen verantwoordelijkheid om je aan de opgelegde regels te houden. De districtschef van de politie Drenthe, Naomi Hoekstra, ziet dat vooral sommige jongeren dit nog lastig vinden, die willen elkaar blijven opzoeken. Ook al heeft ze er zelf begrip voor, het kan nu gewoon echt even niet.

De politiechefs uiten wel hun zorgen met het aankomende mooie weer en de paasdagen in aankomst. De politie zal gaan surveilleren op de bekende recreatieplekken en indien nodig, treden we op, aldus Pennings tegen het Dagblad van het Noorden op vrijdag 3 april.

Daarnaast heeft Pennings nog een boodschap voor als men anderen ziet die zich niet aan de regels houden: ‘’spreek ze aan’’.

Foto boven: lekker thuis Pasen vieren, ook heel gezellig. (Foto: Alice in Wonderland)

Gewoon thuis in de de tuin: dat kan ook prima.
Gewoon thuis in de de tuin: dat kan ook prima.