Cultuur & Uitgaan

Let’s Gro: drukte bij festival over toekomst van Groningen

Hoe ziet Groningen er in de toekomst uit? Er is natuurlijk niemand die dat precies weet, maar veel Groningers weten in elk geval nu al wel welke kant het op gaat. Dat waren de bezoekers van het evenement Let’s Gro in het Groninger Forum, waar tal van organisaties en instellingen lieten zien hoe zij denken dat de stad er in de toekomst uit gaat zien. In het kader van het festival was er op de Nieuwe Markt een tijdelijke installatie – Het Erf – dat zeker ’s avonds, blauw uitgelicht, de aandacht trok.


Leestijd: 1 minuut

De installatie Het Erf was eigenlijk een stellage rondom een appelboom die bezoekers konden beklimmen. De appelboom is een verwijzing naar een stuk hout van een appelboom dat hier gevonden was, waardoor het denkbaar is dat op deze plek vroeger een fruitboom heeft gestaan. Maar tegelijk was Het Erf ook een verwijzing naar de toekomst, omdat de gemeente er naar streeft om in de stad veel meer bomen te planten, wat nodig is omdat het anders door de klimaatverandering veel te heet wordt in de stad. 

Vrijdag en de rest van het weekend was het zeer druk in het Groninger Forum. Er waren lezingen en discussiebijeenkomsten, en mensen met ideeën konden deze kwijt. De bijeenkomst was zeker niet alleen interessant voor professionals maar ook voor geïnteresseerde Stadjers, en dat bleken er heel veel te zijn. Zij konden informatie inwinnen over uiteenlopende ontwikkelingen: van de nieuwe ringwegen, tot het Stadspark en nieuwe grote projecten zoals De Suikerzijde en Stadshavens

Het Forum en de externe locaties in de binnenstad en wijken waar ook activiteiten waren, trokken samen circa 17.500 bezoekers.