Cultuur & Uitgaan

Maak kennis met supertalent Thomas Beijer bij Dutch Delight

Supertalent Thomas Beijer (pianist) staat donderdag 20 april centraal in de concertserie Dutch Delight van SPOT Groningen. Dutch Deligt is een unieke manier om kennis te maken met de musicus: pas na een interview door de Groningse presentatrice Lara Harbers start het concert.


Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met supertalent Thomas Beijer bij Dutch Delight
Maak kennis met supertalent Thomas Beijer bij Dutch Delight

Het gaat om de vierde editie van Dutch Delight. Tijdens eerdere succesvolle edities stonden violiste Noa Wildschut,  blokfluitiste Lucie Horsch en het Ragazze Quartet centraal.

Ontdek Dutch Delight

Een avond Dutch Delight begint in de foyer met een lekker drankje met op de achtergrond muziek van DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen). Op de playlist staan platen die zijn uitgekozen door Thomas Beijer zelf.

Eenmaal in de zaal aangekomen, Beijer met een muzikale toegift, gevolgd door een interview door de Groningse presentatrice Lara Harbers met Thomas Beijer. Wat drijft hem en wat kan hij vertellen over de stukken die hij gaat spelen? En waarom is de keuze juist op die stukken gevallen?

Na de pauze start het concert, waarin Thomas Beijer een uur lang zijn muzikale ziel blootlegt. Nu de bezoeker de mens achter de musicus en het verhaal achter de muziek wat beter heeft leren kennen, luister je waarschijnlijk met andere oren.

Bevlogen en op het hoogste niveau

Thomas Beijer is niet alleen een waanzinnig goede pianist, hij componeert ook, schreef een roman (Geen jalapeños, 2017), maakt animaties met grappige aardappelwezentjes, schaaft aan een filmscenario en zint op een opera. In 2021 kreeg hij in De Oosterpoort de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici.

Gezellige borrel

Blijf vooral ook na afloop nog even hangen bij de borrel in de foyer. Kom langs en laat je verrassen!

Klik hier voor meer informatie.