Cultuur & Uitgaan

Mobiele fotostudio kunstenaar JR komt naar Groningen

De mobiele fotostudio Inside Out van kunstenaar JR komt naar Groningen. In deze studio kan iedereen die langskomt gratis een portretfoto laten maken die ter plekke op groot posterformaat wordt afgedrukt. Een deel van de foto’s wordt op de buitenmuren van het Groninger Museum geplakt. Andere portretten zijn te zien in straatexposities in Stad en Ommeland.


Leestijd: 1 minuut

Mobiele fotostudio kunstenaar JR komt naar Groningen
Mobiele fotostudio kunstenaar JR komt naar Groningen

Het project Inside Out hoort bij de tentoonstelling JR: Chronicles die vanaf 20 november te zien is het Groninger Museum. De fotobus staat zondagmiddag 14 november van 12:00 tot 18:00 uur bij de Sporthal aan de Radiumstraat 150.

De komende week staat Inside Out op vijf plekken, waaronder Vinkhuizen, Lewenborg, het Noorderpoort College aan de Verzetstrijderslaan en bij het Groninger Museum zelf. Kijk voor alle info op de website van het Groninger Museum.

Inside Out
Het Inside Out Project is een platform dat gemeenschappen over de hele wereld helpt om op te komen voor waar ze in geloven en om plaatselijk wereldwijde verandering teweeg te brengen. Groepsleiders creëren acties door grootschalige zwart-witportretten van leden uit hun gemeenschap in openbare ruimtes weer te geven. Samen creëren ze een kunstwerk in de openbare ruimte.