Cultuur & Uitgaan

Moordmysterie-spel in Museum aan de A op 28 oktober

Na het succesvolle eerste moordmysterie in 2021, organiseert Museum aan de A nu ‘Jack the Ripper van Groningen’. Er vijf verdachten, negen bewijsstukken en drie mogelijke moordwapens. Wie heeft een alibi en wie een motief? Los aan de hand van de hints de moord op met je teamgenoten.


Leestijd: 2 minuten

Moordmysterie-spel in Museum aan de A op 28 oktober
Moordmysterie-spel in Museum aan de A op 28 oktober

Op de vroege ochtend van maandag 29 augustus, de dag na Groningens Ontzet, deed de politie een gruwelijke ontdekking. Er werd een bloederig pakketje en brief met afgrijselijke details over een moord afgeleverd op het politiebureau aan de Rademarkt. De brief, vol informatie die alleen de moordenaar kon weten, werd getekend met ‘Jack.’ De politie is er zeker van: Groningen heeft een eigen Jack de Ripper.

De avond ervoor werd studente Cat Eddowes ter hoogte van het Koude Gat op brute wijze vermoord. Na Eddowes zijn al drie andere jonge vrouwen in de stad op soortgelijke manier van het leven beroofd. Het team van rechercheurs staat voor een raadsel. De brief die de politie dinsdag 11 oktober ontving, kondigde een nieuwe moord aan, op een feest op vrijdag voor Halloween. Locatie: Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) in de Brugstraat. In de brief schrijft Jack dat hij iedereen die niet verkleed komt, zal zien als potentieel slachtoffer. De situatie begint steeds nijpender te worden, en daarom doet de politie hierbij een onorthodoxe oproep aan het publiek: kom op 28 oktober, de vrijdag voor Halloween, tussen 19.30 en 21.00 uur verkleed naar Museum aan de A. Help met grondig speurwerk mee de dader te vinden. De stad heeft je nodig! Deelname aan het moordmysterie kost € 5 per persoon, de starttijd is 19.30, 20.00, 20.30 of 21.00 uur. Aanmelden kan via info@museumaandea.nl.

Halloween-activiteiten

Op de vrijdag voor en na Halloween staat Museum aan de A in het teken van moord en doodslag. Vrijdag 28 oktober verzorgt Luna Hamelink het moordmysterie spel ‘Jack the Ripper van Groningen’. Op vrijdag 4 november is het museum decor voor de locatietheater voorstelling ‘IJe aans verteld’ van het vertelcollectief ‘Kom op Verhoal’ van Mien Westerkwartier. Het verhaal gaat over IJe Wijstra die in 1929 bij Kornhorn vier politiemannen doodschoot.