Cultuur & Uitgaan

Feestelijke Nacht van Groningen: hardlopen door donkere en nachtelijke binnenstad

Een hardloopevent dwars door een donkere en nachtelijke binnenstad van Groningen. Dat is de Nacht van Groningen die voor zaterdag 18 februari op de agenda staat. Sportievelingen kunnen zich al aanmelden voor dit populaire loopfeest.


Leestijd: 1 minuut

Feestelijke Nacht van Groningen: hardlopen door donkere en nachtelijke binnenstad
Feestelijke Nacht van Groningen: hardlopen door donkere en nachtelijke binnenstad

Er zijn verschillende afstanden te lopen. De langste route is de 10 Engelse Mijl (16,1 km), maar deelnemers kunnen ook kiezen voor 10 of 5 kilometer.

Doordat de lopers niet allemaal tegelijk vertrekken, is er langs het parcours altijd wat te zien. Ook voor de deelnemers zelf is het leuker om erbij te zijn. “Door de volgorde van de afstanden aan te passen krijgen we een compacter en dus meer levendig parcours” verduidelijkt Johan Meijer van organisatie Golazo Noord-Nederland. “Hierdoor lopen er gedurende het gehele event meer deelnemers op het parcours, wat beleving van meedoen aan een loop als deze versterkt.”

De Halve Marathon en 10 Engelse Mijl starten met de traditionele extra lus van 1.1 km, waarna respectievelijk vier en drie rondes van 5 km gelopen worden. De 10 km en 5 km starten hierna voor een dubbele of enkele ronde.

Sfeervolle avondloop door nachtelijke binnenstad

De Nacht van Groningen is een feestelijke avond hardlopen voor zowel de ervaren als beginnende loper. Deelnemers kunnen eigen verlichting meenemen. Langs het parcours is verlichting en muziek. "Dit maakt van de Nacht van Groningen de combinatie tussen sport en feest voor jong en oud", aldus de organisatie.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 20.00 uur            Start 10 Engelse Mijl
  • 20.00 uur            Start Halve Marathon
  • 20.15 uur             Start 10 km
  • 21.15 uur              Start 5 km

Recordaantal deelnemers

Het lijkt er sterk op dat er een recordaantal deelnemers mee gaat doen aan de Nacht van Groningen. Ook meedoen aan de opener van het hardloopseizoen? Schrijf je nu hier in, voordat het uitverkocht is!