Cultuur & Uitgaan

Nederlands Studenten Kamerorkest komt naar Groningen

Het Nederlands Studenten Kamerorkest 2022 (Nesko) komt naar Groningen. Van 24 april tot en met 1 mei 2022 gaat het orkest op tournee, waarbij ze op 25 april een concert zullen geven in de Oosterpoort.


Leestijd: 1 minuut

Nederlands Studenten Kamerorkest komt naar Groningen
Nederlands Studenten Kamerorkest komt naar Groningen

Het Nesko onderscheidt zich doordat het elke dag een lunchconcert geeft op een bijzondere plek, voor een publiek dat anders niet snel met klassieke muziek in aanraking was gekomen. Denk hierbij aan een school, psychiatrische kliniek of gevangenis. Daarnaast werkt het Nesko sinds haar oprichting samen met het UAF. Deze stichting behartigt de belangen van gevluchte studenten en professionals en zet zich in voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bij de concerten van het Nesko wordt geld opgehaald voor het UAF.

Diversiteit en gelijkwaardigheid

Het programma van Nesko 2022 is gebouwd rondom het thema ‘Nesko staat sterk’. Diversiteit en gelijkwaardigheid spelen een grote rol in het Nesko. Tijdens de aankomende tournee zal het Nesko als eerste studentenorkest de Eerste symfonie van Louise Farrenc en de serenade in A mineur van Vaughan Williams spelen. 

Het concert in Groningen vindt plaats op 25 april om 20:15 in de Oosterpoort. Kaarten zijn verkrijgbaar via nesko.nl.