Cultuur & Uitgaan

Nieuwe kinderburgemeester van Groningen gezocht

De gemeente Groningen is op zoek naar een kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester voor de periode september 2023 tot en met augustus 2024. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de gemeente Groningen kunnen zich tot 16 mei 2023 aanmelden.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe kinderburgemeester van Groningen gezocht
Nieuwe kinderburgemeester van Groningen gezocht

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.

De kinderburgemeester krijgt representatieve taken, zoals het ontvangen van Sinterklaas en het beëdigen van de politiekids. De loco-kinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester wanneer deze niet kan. Ook mag de kinderburgemeester zelf een activiteit organiseren om zo zijn of haar verkiezingsbelofte waar te maken. 

De gemeente Groningen heeft al 5 jaar een kinderburgemeester. In dit filmpje vertellen (ex)loco- en kinderburgemeesters waarom het zo leuk is om kinderburgemeester te zijn.

Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in Groningen kunnen zich door middel van een vlog aanmelden als kandidaat. Meer informatie staat op de website gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester.